top of page
Informatie
Passieve vloerverwarming

Uw vloer 4 tot 5 graden warmer zonder toevoer van kunstmatige warmte in de vorm van bijvoorbeeld warm water of elektriciteit. Het TONZON Passieve Vloerverwarmingssysteem is gebaseerd op een combinatie van bekende natuurkundige krachten. Woningen worden op de begane grond ineens een stuk comfortabeler, energiezuiniger en gezonder.

Schimmel en huisstofmijt

De koude ongeïsoleerde vloer is vaak oorzaak van vochtproblemen in de omgeving van de beganegrond vloer. Zichtbaar in de vorm van schimmels in de vloerbedekking, langs de plinten, onder, in en op meubels etc. Niet zichtbaar (maar zeker niet minder ernstig) is de vorm van een hoge concentratie huisstofmijten in de vloerbedekking.

(Vochtige) houten vloeren

TONZON vloerisolatie werkt conserverend op een houten vloerconstructie. De vloer wordt warmer en droger. Een veel gestelde vraag van mensen, die overwegen een houten vloer te isoleren is, kan dit wel als er een dampremmende laag aanwezig is of zal worden aangebracht.

Toepassing bij Vloerverwarming

Vloeren met vloerverwarming verliezen veel energie, zelfs bij nieuwe woningen waarvan de vloer bij de bouw al “goed” is geïsoleerd. Wanneer de verwarmingsbuizen in het beton zijn gefreesd en geen vloerisolatie is toegepast zijn de verliezen zelfs extreem, óók wanneer een folie onder de buizen is aangebracht.

Kijk voor meer informatie over het isoleren met Thermokussens op de website van Tonzon

bottom of page