top of page
Prijzen en subsidies

Subsidies

Profiteer nu van de subsidie op woningisolatie

Wat houdt de nieuwe subsidieregeling in?

De subsidie op woningisolatie is sinds 1 januari 2021 ondergebracht in de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Woningeigenaren en Vereniging van Eigenaren kunnen gebruik maken van deze regeling. Profiteer zo snel mogelijk van deze regeling, laat jouw woning isoleren door TONZON en maak jouw woning energiezuiniger!

Let op: de ISDE voor isolatiemaatregelen en (hybride) warmtepompen (met een vermogen groter dan 1 kW) wordt per 1 januari 2022 verhoogd van 20% naar 30% van de gemiddelde totale investeringskosten. De verhoogde subsidie voor deze maatregelen zal alleen gelden voor maatregelen die daadwerkelijk vanaf 2022 zijn uitgevoerd. De subsidie voor vloerisolatie komt met deze vernieuwde regeling op € 11,- per m². Er geldt een  maximum van 130 m² vloeroppervlak. Helaas blijft de twee maatregeleneis bestaan. Naast andere isolatiemaatregelen kun je als tweede maatregel ook kiezen uit een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. De hogere subsidie geldt voor tenminste drie jaar.

Hoe kom ik in aanmerking voor de subsidieregeling?

  • Je bent huiseigenaar en bewoner of lid van een VvE.

  • Je hebt niet eerder gebruik gemaakt van de ISDE.

  • Er worden twee isolerende maatregelen genomen.

  • De subsidie vraag je aan nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald.

Lees meer over de voorwaarden op de website van de Rijksoverheid. Kom je niet in aanmerking voor deze subsidieregeling? Dan is het nog steeds voordelig om jouw woning te isoleren. Gas wordt steeds duurder en dus zal je de besparing op de gasrekening al tijdens de komende winter merken.

Energiebesparingslening

Wil je isoleren, maar heb je geen spaargeld beschikbaar? Naast de subsidie-regeling is het mogelijk om een energiebesparingslening aan te vragen. Met deze lening kan je tegen een lage rente energiebesparende investeringen te doen. Het Energiebespaarfonds berekent zelfs geen afsluitkosten.

Wanneer moet ik gaan isoleren en subsidie aanvragen?

De ervaring leert dat subsidiepotten snel leeg zijn. Regel dit op tijd. Heb je interesse in onze aanpak? Vraag nu een vrijblijvende inspectie aan van je kruipruimte, dan komt één van onze installateurs bekijken wat de isolatiemogelijkheden zijn.

bottom of page