top of page

Passieve Vloerverwarming

Uw vloer 4 tot 5 graden warmer zonder toevoer van kunstmatige warmte in de vorm van bijvoorbeeld warm water of elektriciteit.

 

Het TONZON Passieve Vloerverwarmingssysteem is gebaseerd op een combinatie van bekende natuurkundige krachten. Woningen worden op de begane grond ineens een stuk comfortabeler, energiezuiniger en gezonder.

De hotspots op onderstaande infraroodfoto’s zijn niet veroorzaakt door kunstmatig toegevoerde warmte in de vorm van bijvoorbeeld elektriciteit of warmwater, maar door gedeeltelijke toepassing van Thermokussens. Hierdoor zijn deze plekken warmer dan de omgeving, ook als er niet gestookt wordt. Wordt de kachel hoger gezet dan stijgen deze plekken sneller in temperatuur dan de onbehandelde delen en bereiken daarbij ook een veel hoger niveau. Na het terugzetten van de thermostaat koelen ze langzamer af maar worden nooit meer zo koud als de onbehandelde delen.

hotspots.jpg

Deze passieve vorm van vloerverwarming kost dus geen energie, maar spaart energie. Een betere illustratie van het motto, “meer comfort met minder energie” is nauwelijks denkbaar. Het systeem kan worden toegepast bij houten en betonnen beganegrondvloeren, zonder te hakken of breken. Het werkt bij elk type vloerbedekking, tapijt, parket, laminaat, plavuizen etc. Ecologisch zeer verantwoord want er wordt zeer weinig materiaal gebruikt om permanent dit fantastische effect te bereiken.

Omdat de vloer altijd zoveel warmer is, daalt de behoefte aan aanvullende warmte. Dit wordt merkbaar in een verkorting van het stookseizoen en een verkorting van de dagelijkse stooktijd. De klokthermostaat kan ’s ochtends later worden ingeschakeld omdat de woning nu sneller op temperatuur is. ’s Avonds kan de kachel eerder worden teruggezet omdat de warmte veel langer blijft hangen. Zowel de dag- avond- als de nachttemperatuur kunnen een graadje lager worden ingesteld zonder comfortverlies. De besparing kan daardoor oplopen tot wel 30% en meer. Een en ander is afhankelijk van het type woning en de klimaatzone. Het biedt naast een veel aangenamer wooncomfort dus ook een zeer forse energiebesparing.

Lees verder:
Schimmel en huisstofmijt
(Vochtige) houten vloeren
Toepassing bij Vloerverwarming

Kijk voor meer informatie over het isoleren met Thermokussens op de website van Tonzon

bottom of page